• Slider profin

Beach Pull is een tractor pulling evenement dat eenmaal per jaar in Putten plaatsvindt. Tractor pulling is een motorische sport waarin de meest krachtige machines met elkaar de strijd aangaan om een sleepwagen over een zo groot mogelijke afstand te verplaatsen. Er zijn verschillende gewichts- en vermogensklassen binnen deze sport. De deelnemers zijn zeer professioneel met hun sport bezig. Het evenement trekt vele duizenden fans vanuit het hele land naar strand Nulde bij Putten om de deelnemers uit heel Europa op een van de grootste evenementen op het gebied van tractor pulling bezig te zien.

Sinds het ontstaan van het evenement is Cervus daarbij betrokken. In het begin om de uitslagen vast te leggen in een computerprogramma en deelnemers van een uitslagenlijst te voorzien. Later om via een gsm naast een laptop de weerberichten in de gaten te houden. Met het groeien van het evenement groeien ook de wensen en eisen op het gebied van automatisering. Het infocentrum heeft een snelle internetverbinding nodig. Bezoekers moeten kunnen pinnen. Toegangskaarten moeten worden gescand. Vrijwilligers moeten direct met elkaar in verbinding staan.

 

Allemaal zaken waarvoor de moderne techniek kan zorgen als er tenminste een snelle internetverbinding aanwezig is. Omdat deze op de locatie niet beschikbaar is wordt deze met straalzenders naar een boerderij in de omgeving opgebouwd. Via een wifi rondstraler op grote hoogte (om over de bomen heen te komen) wordt elk apparaat van een verbinding voorzien. Tevens controleren we continu of elk apparaat nog online zodat we direct weten als er een storing optreedt.

Op de vrijdag en zaterdag van het evenement zijn de medewerkers van Cervus gespannen of alle techniek blijft werken, want deze techniek is van cruciaal belang om het evenement goed en veilig te laten verlopen. Gelukkig ging dit in 2023 allemaal zeer voorspoedig.

We kijken al weer uit naar volgend jaar als Beachpull weer wordt georganiseerd.