• Slider_streaming_1

Ceremonio: bekijk en luister erediensten en samenkomsten op afstand

Ceremonio is een product voor de distributie van erediensten en samenkomsten. Het biedt onder andere de commissie kerkomroep van kerkelijke gemeenten de mogelijkheid om erediensten door leden en belangstellenden, thuis en op andere plaatsen, zoals verzorgings- en verpleeghuizen, mee te laten beleven. Ook uitvaartcentra kunnen Ceremonio gebruiken om herdenkingsdiensten beschikbaar te maken voor kijkers en luisteraars. Samenkomsten kunnen gevolgd worden op een computer, laptop, tablet of op de eigen televisie.

Webportal Ceremonio

Webportal Ceremonio

Centraal staat het Webportal, ook wel het beheerportal genoemd. In het rooster kunt u alle samenkomsten plannen. In een later stadium voegt u eventueel extra informatie aan deze kerkdienst of bijeenkomst toe. Cervus host en beheert dit portal, zodat u er geen omkijken naar heeft. 

Voor audio is een gesloten systeem is mogelijk; dan bepaalt u als kerkelijke gemeente zelf wie er deelnemen. Er is dan de mogelijkheid om alle luisteraars en kastjes te registreren en zelf de audiokanalen samen te stellen. Via een mailsysteem kunnen gemeenteleden een tijdelijk geldende sleutel ontvangen om met eigen PC of tablet te luisteren.  Ceremonio kan ook ondersteunen bij het vastleggen en publiceren van de liturgie, het koppelen van de voorgangers en andere betrokkenen.

Kijk- en luisterwebsite

Kijk- en luisterwebsite

Onderdeel van de beheerportal is een webpagina voor het kijken en luisteren naar de live-uitzendingen en opgenomen diensten en bijeenkomsten. Op deze pagina staat een overzicht van alle uitzendingen en opnames. U kunt ervoor kiezen om deze pagina afzonderlijk te gebruiken. Dit houdt in dat u vanaf de website van uw gemeente kunt doorklikken naar het overzicht met opnames.
Ook is het mogelijk om deze pagina onderdeel te laten zijn van uw website door het opnemen van een iframe. Een derde mogelijkheid is om het kijken en luisteren een integraal onderdeel van de eigen website te maken in overeenstemming met de eigen huisstijl, waarbij de benodigde actuele gegevens opgehaald worden van het portal.

De kijk- en luisterpagina is te bekijken op PC’ s, laptops, tablets en smartphones. Voor tablets is een app in ontwikkeling, waardoor de gebruikersvriendelijkheid nog verder wordt verbeterd. 

Set-top box

Set-top box

Voor het gebruik op de eigen TV is een Set-top box aan te bevelen. U kunt er voor kiezen om deze zelf aan te schaffen of deze te huren bij Cervus. De Set-top box wordt aangesloten op een HDMI-ingang van de TV en geeft de mogelijkheid om naast de live uitzendingen de laatste vijf opnames van elk (kerk)gebouw op een later tijdstip te zien of te horen.

Voor speciale toepassingen is het mogelijk om de Set-top box te koppelen aan een (kerk)gebouw, zodat u live mee kunt kijken en luisteren. Dit passen wij onder andere toe in verzorgings- en verpleeghuizen. Gebouwen die alleen audio uitzenden kunnen ook via dit kastje beluisterd worden.

Audio-ontvangers

Audio-ontvangers

Onder de naam Lukas of Auris bieden wij internetaudio-ontvangers aan. Ook hiervoor geldt dat naar keuze deze in eigendom genomen kunnen worden of gehuurd kunnen worden. Hiermee kan men alleen audiokanalen ontvangen.

Kenmerken van deze dienst

people

Geschikt voor elke gemeente

 

cast_connected

Geen maximum aantal zendlocaties
in een abonnement

 

list

Liturgie ingave en roosterbeheer
Volledige Youtube planning

 

fullscreen

Hardware onafhankelijk

 

hd

Uitzenden in HD mogelijk

 

payment

Afrekening op basis van hoogste piek
per gebouw per maand