• Slider profin

Veel gestelde vragen over Profin

Mocht u uw antwoord niet gevonden hebben in de FAQ dan kunt u altijd een vraag aan ons stellen.
U kunt ons bereiken via e-mail profin@cervus.nl, of u kunt ons bellen via nummer 0341 - 35 10 54.

De zoekbalk in Profin Online kan op twee manieren gebruikt worden. Als eerste kan hij gebruikt worden om aan de hand van trefwoorden te zoeken naar pagina’s binnen de site; daarnaast kan hij ook gebruikt worden als taakbalk. Hieronder vindt u een uitleg over het gebruik van de taakbalk.

Het doel van de taakbalk is om gebruikers zo snel mogelijk naar het scherm te brengen waar ze naartoe willen. Hiervoor worden lettercodes gebruikt.

Wilt u iets nieuws aanmaken? Dan begint u altijd met een ‘t’ (niet hoofdlettergevoelig; aanhalingstekens hoeven niet getypt te worden) – deze t staat voor ‘Toevoegen’. Daarachter zet u de lettercode die overeenkomt met wat u wilt aanmaken. De opties hiervoor zijn:

a – Artikel
ag – Artikelgroep
b – Batch (partij)
c – Crediteur
d – Debiteur
dg – Debiteurengroep
i – Inkooporder
v – Verkooporder 

Wilt u dus een nieuwe verkooporder aanmaken, dan voert u ‘tv’ (Toevoegen Verkooporder) in in de balk en drukt u op enter. Wilt u een nieuwe artikelgroep aanmaken, dan voert u ‘tag’ (Toevoegen ArtikelGroep) in. Zo kunt u snel alles uit het lijstje toevoegen.

De taakbalk kan ook gebruikt worden voor het snel openen van dashboards, als u de bijbehorende code weet. Hiervoor gebruikt u één van de lettercodes uit het lijstje hierboven, gevolgd met een punt (.), en dan de code die bij de pagina hoort. Wilt u het artikel met artikelcode 1400 openen, dan typt u ‘a.1400’ – wederom zijn de aanhalingstekens niet nodig – en drukt u op enter. Voor het openen van debiteur 13052 typt u ‘d.13052’.

Als u per ongeluk een verkeerde code intypt, zal er een melding worden weergegeven dat het item niet gevonden kan worden.